Цитамини — България
Телефон за информация

0877-12-56-69

Цитамини — България Пишете ни

Сфера на изсползване — Фитнес

Поддържат организма
при спортни натоварвания

Увеличиват ефективноста
на тренировките

Фитнес - това е страхотно! Редовните упражнения засилват физическата форма, помагат за намаляване на стреса, повишават жизнения тонус и работоспособноста.

Все пак, фитнес - това е повишено натоварване на организма. Как да подкрепим организма и в същото време да повишим ефективността на тренировките?

Да подсигурим защита и правилното функциониране на органите и системите при спортни натоваравания, ще ни помогнат пептидните биорегулатори, Цитамини.


ПРИЕМАНЕТО НА ЦИТАМИНИ ПОЗВОЛЯВА:

• Да повишим функционалните възможности и резерви на организма

• Да увеличим издръжливостта и намалим умората по време на тренировки

• Да подсигурим защита на най-натоварваните органи и да подкрепим нормалното им функциониране

• Да се предотвратят професионалните спортни заболявания и техните усложнения

• Да ускорим възстановяването след заболявания, травми и операции

• Да подпомогнем на организма при изсползването на диети, включително тези, които са насочени към намаляване на телесното тегло

 

Таблицата по-долу показва препоръчителните Цитамини, които се използват в спорта и фитнеса.

 

Препоръчителни Цитамини®

Система в организма Препоръчителни Цитамини Система в организма Препоръчителни Цитамини
Сърце

Сърцето е двигателят на нашият организъм, и всеки двигател при високи натоварвания се нуждае от специално внимание и подръжка, в противен случай той бързо ще излезе от строя.

Сърцето на спортистите се различава от сърцето на обикновенните хората, които не се занимават професионално със спорт. Лекарите дори използват специален термин "спортно Сърце" – Сърцето е увеличено по размер, в резултат на спортните натоварвания.

 

Корамин®

Биорегулатор на сърцето

Нормализира състоянието на сърцето при високи натоварвания, помага да се избегнат неговите патологични изменения.


Съдова система

— Подобрява кръвообращението и снабдява органите и тъканите с кислород и хранителни вещества. При спортни натоварвания, когато мускулите са напрегнати за дълъг период от време, е налице свиване на кръвоносните съдове, което води до високо кръвно налягане. Това увеличава натоварването на кръвоносните съдове и ги принуждава да работят с по-голяма интензивност.

Вазаламин®

Биорегулатор на съдовете

Укрепва кръвоносните съдове и ги адаптира към повишено натоварване.


Опорно-двигателен апарат

—Ставите и ставните връзки са подложени на значително високи натоварвания в спорта. В резултат се образуват микротравми, а при редовни, прекомерно тежки натоварвания възниква риск от разрушаване на ставния хрущял. Правилния подход към фитнес тренировките и професионалния спорт трябва да включва, намаляване на натоварването върху ставите и тяхната допълнителна защита и профилактика.

Хондрамин®

Биорегулатор на хрущялната тъкан

Възстановява съединителната тъкан при микротравми, нормализира ставите.


Черен дроб

— главната биохимична лаборатория на нашия организъм. Добрата работа на черния дроб превръща мазнините във въглехидрати, което помага да се избягнат излишните килограми. Също така Черния дроб играе роля на бариера за токсичните вещества. По време на активно спортуване Черния дроб се увеличава значително, и ако наруши функциие си, токсините ще навлязат в кръвния поток, което ще доведе до проблеми в правилното функциониране на различни органи и системи в организма.

Гепатамин®

Биорегулатор на черния дроб

Активира работата на Черния дроб при интензивни натоварвания, поддържа бариерната функция и енергииния обмен.


Надбъбречна жлеза

– Това са стресовите жлези в нашия организъм. От тяхното нормално функциониране зависят нашата енергия, устойчивост и издръжливост. От своя страна, стрес върху организма се случва, при упорита работа или повишена физическа активност. При редовни и прфесионални спортни занимания надбъбречните жлези се нуждаят от допълнителна подкрепа, за да могат успешно да се справят със стресовите натоварвания.

Супренамин®

Биорегулатор на надбъбречната жлеза

Нормализира хормоналния обмен, повишава издръжливостта и намалява умората по време на тренировки и спорт.


Дихателна система

— осигурява обогатяването на кръвта с кислород и отделянето на въглероден двуокис. При спортуване, дихателните органи трябва да имат достатъчен резерв, за да подсигурят увеличената нужда на организма от въздух по време на физическите натоварвания. В противен случай възниква недостиг на въздух и бърза физическа умора.

Тимусамин®

Биорегулатор на тимуса

Поддържа физиологичното активиране на имунитета, ускорява възстановяванетона имунната система след излагането на организма на екстремни фактори.


 

Рецепти за здраве

Прочети рецептите

В този раздел са представени препоръки, как да поддържате здрави различните системи във Вашия организъм.

Цитамин на сезона

Тимусамин

Препоръчва се в студените зимни дни с цел за повишаване на защитните сили на организма и профилактика при простудно-вирусни заболявания